Jullov!

Hej!

Nu kan man börja se slutet på en mycket tuff termin. Det är ett välbehövligt lov som nu kommer, för jag tror knappt man hade klarat av mer nu. Känns lite konstigt när man tänker efter och inser att det här är kan vara mitt sista riktiga jullov. I morgon är det dags för avslutning, som kommer bestå av uppträdande av musikelever i aulan, samt aktiviteter med naturvetenskapsprogrammet!

God Jul och Gott Nytt År!

/ Johniboy  


KåHå's måndag

Jag tänkte berätta om min måndag (fast det idag är tisdag)
Anledningen till det är att jag haft fult upp med arbete privat och därmed inte hunnit blogga. Idag hade jag inga lektioner heller, därav inget att skriva om idag.

Måndagen började alltså med ett seminarium på biologin. Vi i klassen hade blivit tilldelade varsin text på ungefär 10 A4 sidor. Alla texter handlade om ekologi.
Uppgiften var sedan att återberätta texten inför de andra i klassen. Du skulle också ha skrivit en sammanfattning som en annan person i klassen samt läraren hade fått läsa.

Denna person skulle sedan ställa frågor till dig och ge dig beröm respektive kritik på din samanfattning.
Hoppas ni hänger med på uppgiften.

Jag hade sedan ett fysikprov på området magnetism, vilket jag klarade bra tror jag. Sedan var måndagen slut för min del.


// KåHå

Julstress?

Dom flesta är nog bekanta med uttrycket "julstress". Vi ser framför oss en vild rush i affärer på jakt efter mat och julklappar. Pynt ska fixas, julbak ska hinnas med och lite julgodis ska man helst också hinna med om man har tid.

Något jag irriterar mig på är julstressen som finns i skolan. Den består inte av inköp utan av inlämningsuppgifter, prov och mängder med andra uppgifter. Aldrig under terminen har man så mycket att göra som inför ett lov. Till nästa vecka ska jag redovisa ett arbete i biologi, ett i historia, ett fysikprov och helst skriva klart en svenska uppsats om jag har någon tid över. Det är som om lärarna har fått ett plötsligt ryck och kommit på nya saker som ska hinnas med.

Nu gäller det bara att hålla ut en vecka till och sedan ett efterlängtat jullov. Jag har ändå tur i oturen och var ledig hela fredagen, något som tyvärr försvinner efter jul. Sånt funderar vi inte på nu utan vi laddar för det allra sista och sen blir det nog sova i ett par dagar
// Viktor

Fysiklaboration

Tjena!

Idag bestod min skoldag av en lektion. Det var fysik B som är schemalagd från 08.15 till 9.45.

Idag gjorde vi en fysiklaboration som handlade om kapitlet magnetiska fält.
Bakgrunden till det hela är att det på olika ställen på jordklotet finns det olika starka magnetfält. För vid ekvatorn ligger det runt 30 mikrotesla och vid polerna omkring 60 mikrotesla.
Så med hjälp av bland annat en spole och en amperemeter skulle vi mäta ut jordens magnetfälts styrka, just där vi bor. Som vanligt är det väldigt svårt att få exakta värden eftersom man gör undersökningen för hand samt att man egentligen borde göra undersökningen upp till 10 000 gånger för att få ett så bra värde som möjligt. Trots det så fick vi ett mycket bra värde, närmare bestämt 53 mikrotesla. Något som vi i gruppen(bestående av mig, Kalle och Viktor) var mycket nöjda med!



 Här mäter Kalle spolens radie under laborationen.

/ John Petersson

Slapp dag

Idag är det en riktigt skön dag med endast specilidrott, svenska och biologi på schemat. Vi slutar sent på onsdagar vilket betyder många håltimmar. Det är riktigt underbart att svenskan börjar 12:40 efter morgonträningen eftersom då kan jag gå hem och sova ett bra tag. Både på svenskan och biologin var det eget arbete, det blev att sitta hemma och fundera på vad jag ska skriva för typ av uppsats på svenskan och jag hade gjort klart biologin för tillfället.
Att man har har eget arbete på lektionen och att man kan arbeta hemma leder till att man måste ha mycket disciplin och verkligen göra arbetet som måste göras. Detta är svårt, speciellt för mig eftersom jag gärna sätter mig framför datorn än pluggar. Mer eget ansvar är något som är vanligare på gymnasiet än på högstadiet och är svårt men man lär sig med tiden och man får verkligen stå för konsekvenserna om man inte tar ansvaret.

/ Big J

Det närmar sig ...

... slutet av terminen och därmed är det fullt upp med olika prov, uppsatser och inlämningar. Allt för att lärarna ska kunna ha något att bedömma då flertalet kurser avslutas veckan efter jullovet.

Det innebär att vi idag på biologin parades ihop med en annan elev i klassen och skulle läsa varandras samanfattningar och ge negativ och positiv respons på dessa, samt ställa frågor.

Då matamatiken nu är avslutad (för dem som inte vill komplettera) passade jag på att studera fysik som vi ska ha prov i nästa vecka. Därefter var det fysik där repetitionen givetvis fortsatte :)

// KåHå


Kort dag

Hej!

Då var min skoldag slut. Jag började vid 07.45 uppe i ishallen och slutade 09.00, vilket jag gör varje fredag.
På schemat stod specialidrott och på dagens träning praktiserade vi målskytte. Något som är väldigt roligt. Vad som är bra med hockeygymnasieträningarna är att man har tid till att träna tekniska saker, något som man inte har tid till på kvällarna. På kvällstid handlar den mer om spelövningar och powerpelay/boxplay.  

Det är oerhört skönt att ha en dag som är så här varje vecka. För då får man lite extra kraft och kan vila upp sig.
Idag blir det att ägna ledigheten åt biologiplugg, eftersom vi har en stor uppgift som handlar om etologi. 
 
Trevlig helg!

/ Johniboy

Matematik D, nationellt prov

Idag var det nationellt prov i matematik kurs D. Det innebar att vi satt mellan kl. 08.30-12.30 (man fick gå innan om man ville) och hade prov på allt vi räknat med sedan januari i år.

Skönt att det är över nu i alla fall. Tror det gick rätt bra för mig.

Här nedan är en bild som jag publicerade på min privata blogg i samband med att jag studerade matematik den 4 februari i år.

//KåHå


Ny vecka, nya möjligheter!

Hej!

Istället för att tänka negativt över att det är måndag igen och att en hel lång vecka väntar innan det blir helg igen, bestämde jag mig för att vara positiv idag och tänka att det är ny vecka vilket ger mig nya möjligheter!
Men sen kom jag på att det var nationella prov i morgon i matematik D, så den här positiva andan försvann rätt snabbt må jag säga...
Skoldagen bestod idag av tre lektioner biologi, matematik och fysik.
På biologin var det eget arbete vilket innebar sovmorgon till 10.00 om jag inte hade glömt bort det, så dum som man är, va jag på skolan vid 8.15. Vilket i efterhand var bra för min del då jag gjorde en hel del på det här biologiarbetet som handlar om beteendeetologi. 
Matematiken handlade om förberedelser inför nationella provet, vilket kan behövas till i morgon... För det känns väldigt svårt att komma ihåg all matte som man har lärt sig från januari till nu, så önska mig lycka till!
På fysiken höll vi oss också till repetition, då vi ska ha prov om magnetiska fält innan vi går på jullov. Att man får tid att repetera på lektionstid innan proven är något jag värdesätter högt, för då har man en lärare som man kan ta hjälp av om man har några frågor!

Ha det!

/ Johniboy   

RSS 2.0