Bilder på min studentmössa

Lite bilder på min studentmössa 602 kr. Egentligen ovärt då man bara tar studenten en gång, men ändå kul att ha.







KåHå

Frågor och svar: Är natur svårt?

Vi publicerar en del frågor som vi får in för att alla ni läsare ska kunna ta del av svaren.

Hej
jag ska välja gymnasium nu om ett par månader, och jag är ganska säker på vilket gymnasium jag kommer att välja, men.......jag vet inte vilket program jag ska läsa. Eftersom jag vill bli läkare så känns NV ganska bra. Men problemet är att jag har ganska svårt med matte.
(Når inte högre än VG på proven)
Är natur svårt? eller överdriver jag.........


Roligt att du hör av dig med frågor! Tveka inte att höra av dig igen om du undrar något.

Om du vill bli läkare MÅSTE du gå NV (nu heter det NA), INGEN annan linje ger dig behörighet att studera till läkare. Matematiken kan tyckas krånglig och svår, men en sak ska du veta - Du väljer inte NV för att du KAN matte, du väljer för att LÄRA dig matte och andra ämnen. Jag är säker på att lärarna kommer göra allt för att hjälpa dig så mycket som möjligt och nå dina mål. Ingen kan allt från början och övning ger färdighet. Jag har själv gått på stödmatematik för att nå MVG, det är inget pinsamt med det. En del behöver hjälp för att få G och del del hjälp för att få MVG.

Du ska vara medveten om för att komma in på läkarutbildnignen, som är en av de tuffaste utbildningar att bli antagen till, krävs i princip MVG i alla ämnen från gymnasiet. Men om du väljer NA (NV) och får godkännt (G) i alla ämnen så har du i alla fall behörigheten, sen kanske du kan läsa upp dina betyg i efterhand, eller om du kommer på att du vill läsa till något annat välja det programmet, för NA ger dig alla vägar öppna.

För att ge dig svar på om natur är svårt eller inte så kan jag säga att det beror på vilka ambitioner man har. Vill man ha MVG i allt måste man vara villig att lägga ner tid på det. Jag tror att alla kan få MVG i alla ämnen, det handlar bara om hur mycket tid du är villig att lägga ner och hur motiverad man är. Har man ingen motivation blir det genast mycket svårare.

Jag tycker absolut att du ska välja NA och ge det en chans, under dina tre år på gymnasiet tror jag att du kommer inse om du vill göra en satsning mot läkare eller ångrar dig. Jag tycker inte du ska välja bort NA bara för att du är orolig för matten. Du kommer att fixa det!
Sikta mot stjärnorna! Våga tro på dig själv och framförallt, välj inte ett program bara för att din kompis vill det. Det är ditt eget val, och så kallade kompisval kan man ångra senare i livet.

Lycka till med ditt gymnasieval.
//Kalle Härlebo


Tunga torsdagar

Tjena!
Personligen har jag det alltid riktigt jobbigt med torsdagar och det kan bero på att två dagar innan så har jag haft morgonträning vilket betyder att jag går upp ca 06:25. Det är väldigt jobbigt för min del eftersom jag inte är en morgonmänniska och är riktigt duktig på att lägga mig sent. På torsdagar är det tunga lektioner också alla är på en och en halv timme och det är matte, fysik och kemi. I kemin kollar vi på många små filmer för att försöka lära oss om lite hur kroppen tar upp mat och hur DNA fungerar. På fysiken var det idag sista dagen som vi hade den fysikläraren då hon ska bli mamma. Det som var gött var att matten var inställd men det innebär att man får sitta och plugga den lektionen hemma istället. Dagen var riktigt tung eftersom jag lade mig för sent! Det är så ovärt dagen efter...

Big J


Höstlov

Snart går vi på SeGymnasiet på höstlov.
Tätheten på våra inlägg kommer därmed att minska, men vi ska försöka publicera en del inlägg om exempelvis högskoleprovet som går av stapeln nu på lördag.

Så besök gärna vår hemsida och våra bloggar under lovet - ni kan ju passa på att delta i vår tävling. Gilla vår facebooksida och var med i utlottning av fina priser till ett värde av 2000kr.

Kalles onsdag, Selma Lagerlöv och Slemsvampar

Tänkte bara dela med mig av vad som hände resten av dagen. Hade en lektion i svenska där vi pratade om Selma Lagerlöf och att hennes verk oftast är lätta att filma. Det beror på att hon brukar använda sig av målande beskrivningar av både personer och miljöer.
Så dagens tips blir att, om du vill bli en känd manusförfattare till nästa storfilm, typ i "Sagan om ringen-klass", så ska du skriva med målande beskrivningar. För Selmas del resulterade det i filmer som Jerusalem, Nils Holgersson underbara resa m.fl.

Dagen avslutades med prov i biologi på området organismer (bl.a. slemsvampar), evolution mm. Gick nog bra för min del, i förhållande till hur lite jag pluggat.

Hann även med att plugga lite fysik ikväll också. Min lärare hade varit snäll och låtit mig få ledigt från tisdagens fysiklektion, då det är 2 timmars hål innan den för min del, vilket lett till att jag hade några uppgifter att göra hemma. Eget ansvar när det är som bäst.

Avslutningsvis vill även jag önska alla läsare ett trevligt höstlov, passa på att njut av livet!
För min egen del blir det, träning, fest, shopping, resa till Danmark mm. Ska även skriva högskoleprovet, ska försöka skriva lite om det senare här på bloggen har jag tänkt.

over and out, KåHå


Studentmössa beställd!

Idag var det info i aulan för alla som ska ta studenten till våren. Nu har vi beställt en mössa som man kunde utsmycka på alla de vis med olika färger på allt ifrån kokaden (märket i mitten på mössan fram) till vilken färg tråden på texten skulle ha. Leverans i slutet av april ...



Just nu har jag håltimma och väntar på att min nästa lektion ska börjar 12.45. Passar på att plugga till det kommande biologiprovet som vi ska ha i eftermiddag. Inte så smart att plugga så här tätt inpå, men har haft mycket annat som gjort att jag knappt inte hunnit öppna böckerna innan.

På återläsande
KåHå


Inte långt kvar...

Hej!

Man längtar som bara den till nästa vecka då det är lov, det ska bli så skönt att vila upp sig. Som vi tidigare skrivit är lärarna väldigt bra på att lägga prov, uppsatser och så vidare sista veckan innan loven. Det gör att de här veckorna är väldigt jobbiga!

Dagen började med sovmorgon till 11.20, något som var mycket välbehövligt för min del, eftersom jag inte sovit ut på många dagar pågrund av träning och skola. På schemat stod Svenska B, där vi idag pratade om författaren Gustaf Fröding. Vi gick igenom hans enorma talang för diktining samt hans alkoholproblem, det sistnämnda gjorde att han aldrig tildelades nobelpriset i litteratur. Så kan det gå...

Därefter var det dags för lunch som följdes av idrott. På idrottslektionen spelade vi badminton vilket var tråkigt då det blev två orättvisa fröluster för mitt lag. Men i och med att man är den gentlemannen som man är, så gav jag och Johan bort två vinster till motståndarlaget...

Nästa idrottlektion då vi spelar badminton tänker jag briljera som mannen på bilden.

Efter idrott var det dags för fysik. Vi fick reda på provresultatet från förra veckan, något som inte va så bra som jag hoppats på, men det är bara att jobba vidare! Den tid som blev över jobbade vi med den sista delen av kapitlet elektriska fält.

Vill avsluta med att önska alla ett bra höstlov (för det här är mitt sista blogginlägg innan lovet)!
 
Ha det!

/Johniboy

Måndag gör jag ingenting

Eller nånting gjorde jag iallafall även om det inte var mycket. Började dagen med lite biologi där vi övade inför provet på onsdag, fortsatte sedan med matte där vi för första gången på månader fick tillbaka var "pensionerade" klassföreståndare. Trodde sedan att det var dags för lunch men tydligen har det skett en schemaändring under föregående vecka då jag inte var där vilket innebar att vi skulle ha fysik innan lunchen. Lektionen var dödens och det kändes som om vi inte fick nånting gjort.

Efter lunchen var det bara historia kvar och den tillbringade jag i aulan med en föreläsning som i grund och botten handlade om att kvinnor borde bestämma mer. Sen sades det självklart en mer men det var en ganska bra sammanfattning. Tror det eller ej men jag fann det faktiskt rätt intressant.Föreläsaren var en kvinnlig före detta riksdagsledamot som även varit med i EU-parlamentet. Se bilder nedan


Skönt möte

På fredagar är det inte så många lektioner som ni vet men på kemin så var vi avslutat organisk kemi och har börjat att gå in på DNA. På kvällen hade vi ett möte med de flesta av medlemmarna på segymnasiet. Då pratade vi lite om vad vi ska säga när vi ska prata i aulan om några veckor. Det är underbart med helg och jag hoppas att ni också har det bra!

/ JC

Tankar kring höstlov

Då mina bloggkompisar har varít dålig på att publicera nya inlägg gör jag det istället.

Det som var utmärkande för den här veckan var att jag gjorde två prov. Ett i kemi B och ett i fysik B. Efter snart tre år på gymnasiet har vi fått erfarenhet av att det oftast läggs många prov i anslutning till loven.
Om det är för att eleverna ska slippa plugga på lovet eller om lärarna ska kunna rätta proven på lovet är oklart, dock är det ganska stressande för oss elever då det i stort sett är minst ett prov per vecka nu innan lovet.
Men som sagt, snart är det ju lov och tid för återhämtning och att roa sig med kompisar och slippa ägna skolan en tanke.

För dem med höga ambitioner kan ju lovet vara en perfekt tid för extra plugg. Man bestämmer själv vad man gör, hur som helst tror jag de flesta har längtat efter höstlov.

Bara 5 skoldagar kvar, sen blir det 9 dagars ledigt! Höstlov!

Personligen trivs jag bäst med att träna.
Här nedan är några härliga höstbilder jag tog med en kompis förra året.

// Kalle Härlebo




14:13 torsdag

Just nu sitter jag i skolan och väntar på bussen. Man måste ju har lite miljötänk och inte ta bilen överallt, ska dessutom till e3 och gymma och då passar det ju perfekt att åka buss dit.

Skoldagen är över och jag kan se tillbaka på ett fysikprov som vi hade 08.15. Det handlade om elektricitet och elektriska fält. Personligen kändes det okej och jag tror jag klarade de flesta uppgifterna.
På kemin hade vi genomgång om dna och dess transkription.

Här är film som jag tagit på Youtube!

Dagen avslutades med Matematik D, där vi räknar med integraler. Krångligt!

//KåHå


Ovillig Onsdag...

Hej!

Idag onsdag började med Specialidrott vid 07.45 och därför var jag tvungen att ställa klockan på 06.15!
Det vara bara att kämpa sig upp och vad som är riktigt svårt på morgonträningarna är att vara vaken från start. Men man kan inte annat än att gilla läget, det är ju inte alla som får möjligheten att träna på skoltid!
Träningen följdes av en håltimma på 2,5 h. Tyvärr åker jag ofta hem och går och lägger mig igen, fastän jag egentligen borde nyttja tiden till att plugga.
Efter lunch stod svenska och biologi på schemat. På svenskan idag pratade vi om dalmålningar och Erik Axel Karlfeldt som är från just dalarna.
På biologin började vi med att artbestämma olika organismer(bild nedan), när man var klar med det skulle man studera en gråshugga, något som var väldigt svårt eftersom min grupps gråshugga var väldigt ovillig...
Men men, inte blev vi bittra för det! Var bara att ta nya tag och tänka på hur snälla gråshuggor brukar vara i vanliga fall. Vår gråshugga hade troligtvis en dålig dag på jobbet...
Artbestämning av en karp.
Artbestämning av en karp! Vi skulle ta red på karpens släkte, familj och rike bland annat.


Ciao!
/ Johniboy
 

Intervju med Anna Gillström, Apotekare

Här är en intervju som vi gjort med en person som studerade vid Brinell tidigare. Nu har hon slutfört studier vid universitet och är nu ute i arbetslivet. 


(tryck på bilden för att se den större)

Namn: Anna Gillström

Arbetar som:
Apotekare

Program/ inriktning på gymnasiet?
Nv med inriktning Nv

Favoritämne?
Idrott och matte

De ämnen/ämnet du har haft mest användning för i din karriär?
Matte, Fysik, Biologi, Kemi och Engelska

Vilka ämnen/ämnet har du haft minst användning av?
Samhällskunskap och religion

Är du nöjd med ditt val av yrke? (fördelar, nackdelar m.m.)
Jag är jätte nöjd med mitt yrke! Eftersom jag läste en bred utbildning så finns det väldigt mycket att välja mellan.

Inkomst?

Ingångslönen: 25000 Kr

Medellön:
Vid 40 års ålder: 45500 Kr
Vid 50 års ålder: 52500 Kr


På natur är alla välkomna!

Inte min tur att blogga, men publicerar ett inlägg så ni får lite att läsa om.

Idag var det en kort dag för mig i skolan. Det beror på att de flesta lektioner är inställda efterssom merparten av naturvetenskapsprogrammet på Brinell idag åkte till Linköping.
Där ska de gå och lyssna på olika föreläsningar som ges vid Linköpings Universitet. Vad som hände mer skriver säkert någon annan om.

Jag valde, som ni förstår, att inte följa med. Anledningen till det är att jag inte har intresse av sådana saker. Jag har dessutom andra saker inom skolan att ägna tid åt, exempelvis studentkommittén.

Jag vill bra poängtera för er som har planer på att välja natur, att man inte behöver vara intresserad av naturvetenskap för att gå här. Det går utmärkt att välja natur för att man är osäker på vad man vill göra i framtiden och på så sätt hålla "alla dörrar öppna".
En vanlig fördom om personer som går på natur är att de är "nördar som bara plockar blommor på lektionerna och gör meningslösa laborationer" visst det förekommer, men jag vill ändå belysa att det går att plugga det naturvetenskapliga programmet oavsett vad du har för intressen och planer senare i livet.

Tack för mig.
KåHå


En till film på vår Youtubekanal!

Ännu en film som visar en muntlig redovisning av en sjöundersökning från kursen Biologi A.
Här medverkar Viktor Myrlander och Filip Lindbjer.


Ny film på vår Youtubekanal!

Video som visar en biologiredovisning vi hade tidigare i veckan.
Den handlar om en sjöundersökning av Spexhultasjön.
Medverkande: John Petersson, Kalle Härlebo och Johan Carlsson


Bilder från kvällsinformationen

Det är lite ont om bilder på naturbloggen.
Så lägger upp några bilder från kvällsinformationen vi hade i onsdags.
/ KåHå


Vår monter


John väntar på att nyfikna högstadieelever ska komma och prata med honom, ta en penna och lite godis

Kalle avslutar veckan

Ni som är uppmärksamma har kanske listat ut att vi har olika dagar som vi bloggar på och att vi har en speciell ordningsföljd.

Satt här och funderade på varför det inte kom nåt nytt inlägg på naturbloggen idag? Varför bloggar inte han som har dagens ansavar? Kom sedan på att det är min tur att blogga, fail!

Dagen börjades med pedagogiskt ledarskap, kl. 08.15 där vi kollade på filmen "Die Welle". För er som sett den vet ni att det handlar om ett experiment om olika ledarskapssätt. Det spårar ur ordentligt i filmen.
När filmen var slut diskuterade vi i små grupper olika frågeställnignar. Kul med varierande arbetsätt i kursen, förra gången gjorde vi ett drama och nu diskuterade vi.

Sedan var det kemi där vi nu börjar på ett nytt kapitel - biomolekyler. Därefter var dagen slut, kl. 11.30. Skönt att jag alltid slutar så tidigt på fredagar. Då hinner man med massvis med skoj under helgen.

Nu ska jag jobba, börjar vid kl. 14 så dags att rusa!

Johns "Soliga" Torsdag

Tjena! Torsdag, vilket även idag betyder en tuff skoldag, med fysik, matte och engelska för min del. Jag började vid 10.00 idag med fysik, här är det schemalagt som så att lektionen börjar 8.15 eller 10.00 varannan vecka, pågrund av att nästan alla andra NV-treor läser Kemi där på förmiddagen också. Det medför att vi som inte läser Kemi B har sovmorgon varannan torsdag. Idag på fysiken gick vi igenom den sista delen av kapitlet elektriska fält som vi ska ha prov på nästa vecka.
Fysiken följdes av lunch, där den eftertraktade studentresan diskuterades...
På matematiken hade läraren genomgång hela lektionen, vilket är väldigt jobbigt då det är svårt att hålla sig koncentrerad på vad läraren säger i 1,5 h. Men vi som har läst en del matte förstår ju självklart hur viktig teorin är!
Dagen avslutades med engelska C för min del. Där hade vi en bokdiskussion halva lektionen och förberedelse av ett tal den andra halvan. Ett tal som jag ska hålla om den engelska tidningen "The Sun". Engelska C är något jag skulle rekomendera till de som tycker om engelska, där utvecklar man sina tidigare kunskaper, men framförallt får man öva mycket på tal och skrift.



Idag är det träningsledigt vilket var välbehövligt nu när det är mycket i skolan. För som de flesta vet är lärarna oerhört bra på att lägga prov samtidigt och gärna det innan lov...

Jag avslutar med att flagga för en bra låt: Same story (my dedication) - Vinnie Paz
Riktigt tung låt som förgyller vardagen!

Ciao!

/ John Petersson

Pågående tävling

Gå in på vår Facebooksida och gilla, så deltar du i vår tävling.

Vi lottar ut priser till ett värde av 2000kr bland alla dem som gillar vår sida.


Info-dag

Gokväll! Dagens inlägg skrivs av nattugglan. Nåväl, dagen börjar inte förrens klockan kvart i normala fall. idag hade vi dock bokat in ett möte angående vårt projektarbete med Medborgarskolan. För första gången på länge så var hela gruppen med på samma möte. Vi pratade lite om kvällsinformationen och upplägget inför den men också om lite ekonomiska svårigheter, vi har råkat beställa pennor för lite över 5000kr nämligen...

Det löser sig förhoppningsvis och resten av dagen gjorde vi ingenting särskilt. Vi lyssnade på Jussih Björling på svenskan, jag blev förvånad när jag kom på mig själv med att faktiskt gilla musiken. inte riktigt min normala musik men den var ovanligt bra iallafall. Av någon anledning kom det fram att Astrid Lindgren tydligen är född i Värmland? Något varken jag eller resten av sveriges befolkning hade en aning om, kanske ska man inte lite på allt som sägs på svenskan... 

Avslutade sedan skoldagen med Biologiredovisningar, Filip och jag satt och fixade ett snyggt bildspel i sista minuten för att mitt under själva redovisningen upptäcka att över hälften saknades, lite improvisation löste dock det hela fint. 

På kvällen var det information för dom som går i nionde klass, självklart var vi på plats med en monter och delade ut så mycket godis och pennor vi bara hann med. Hela grejen var faktiskt riktigt kul och förhoppningsvis kommer väl någon mer att titta in och läsa.

Såg att inlägget blev lite långt så jag resrverar mig och skyller eventuella slarvfel på klockan
Godnatt!
// Viktor

En inte helt vanlig tisdag

Idag inleddes dagen med specialidrott då vi nu har infört målvakts träningar på tisdags morgonar under fyra veckors tid. Det är riktigt bra då man verkligen känner sig utvald och man får träna på det som verkligen behövs. Den enda nackdelen är att den börjar hyfsat tidigt så jag behövde gå upp klockan 06:20.
Efter ett kort hål då kalle jag och John gjorde klart sjöundersökningen i biologin så var det svenska som gällde. Vi diskuterade en bok som heter "Det går an", en kort bok men med invecklad och ganska svår svenska så den tog lite tid att läsa klart ändå.
Efter svenskan var det idrott som stod på schemat och vi spelade innebandy vilket jag tycker var riktigt kul och man fick svettas lite.
Vi skulle igentlign ha haft fysik idag men då för ovanlighetens skull så var fysiken inställd! helt underbart så då slapp jag att stressa ihjäl mig innan träningen som jag har haft på kvällen.

/ JC

Kalles måndag

Dagen fortsatte med Matematik D där vi nu håller på med intergraler.
På fysiken gjorde vi en liknande laboration på den vi redan gjort i torsdags, dock med lite förändringar - vilket visade hur åskan beter sig när den slår i i exempelvis ett högt torn.

På etik- och livsfrågor kollade vi på några stycken kortfilmer (på ca 10 min styck) de handlade om olika händelser som vi sedan diskuterade i klassen. Det var exempelvis en man som gått ut med att han var transa, en man som blivit nedslagen då han skulle gå emellan en pågående misshandel och en kvinna som ''arbetat'' som prostituerad under flera år.

Sista timman (14.30 till 15.30) planerade vi i projektarbetsgruppen den kommande kvällsinfon som ska hållas för elever i årskurs 9 i Nässjö kommun, på Brinnelgymnasiet med start kl. 18.00 - där kommer vi från SeGymnasiet att medverka :)

Lite bilder från fysik- och mattelektioner

Min tur att blogga idag, så passar på att slänga upp lite bilder i väntan på att nästa lektion, matematik D, börjar.
Dagen började för övrigt med biologi A, där vi pratade om evolution.

Här är några bilder som jag tog förra veckan.

// KåHå

Matematik D, primitiva funktioner. Jag löste uppgiften på första försöket!


Johan genomför en laboration på fysiken


Just nu arbetar vi med Ellära

Intervju med Mats Johansson

Hej!

Äntligen så var det fredag. Veckans skönaste dag om ni frågar mig. För då har man en hel helg att se ifram emot.
På fredagar har jag vanligtvis bara en lektion och det är Specialidrott B, som idag var inställd. Jag har därmed inte så mycket att skriva om och därför tänkte jag publicera en intervju med läraren Mats Johansson.
Mats är en lärare som vår klass har haft i Matematik C bland annat.



Hur kommer det sig att du blev lärare på natur?
Jag har läst matematik, fysik och kemi på universitetet och jobbat som matematik och NO - lärare på högstadiet. I och med att bara matematik och fysik finns på NV(natur) och TE(teknik), så var det naturligt att arbeta på natur när jag började på Brinellgymnasiet.

Vilken linje gick du själv i skolan och vart någonstans?
Jag gick på Katrineholms Högre Allmänna Läroverk och linjen hette då reallinjen. Där fanns två inriktningar, matematisk - och biologisk gren. Jag gick matematisk gren.

Vilka ämnen undervisar du i?
Matematik och fysik.

Vad skulle du vilja säga till de som funderar på att välja natur?
Att det är en mycket bred och bra linje. Det ger mycket bra förberedelse till fortsatta studier(god studievana), inom naturvetenskap och matematik, men även för studier i andra ämnen.

Hur ser du på den nya gymnasieskolan?
Den är på väg åt rätt håll.

Person du beundrar/idol?
Ingen speciell.

Någon dold talang?
Ingen speciell.

Vi tackar Mats för intervjun och önskar alla läsare en trevlig helg!

/ John P


Regnig torsdag

Innan jag börjar vill jag bara påpeka vilket skitväder vi har här. Alla mina kläder är fortfarande genomsura, men vad gör man inte för att spara lite på miljön?

Började dagen med att vakna upp fem i åtta och en lektion som började kvart över. Slängde på mig kläderna för att sedan direkt slänga mig i bilen. Något som är rätt kul när man skaffat körkort är faktiskt att, med lite skadeglädje, susa förbi alla som inte kör bil i ösregnet. Hann inte äta nån ordentlig frukost och var vrålhungrig under hela första lektionen, toppenstart på dagen.

Vi började med fysik och laboration där vi sysslade lite med elektricitet och elektriska fält, rätt kul faktiskt. Hade sedan håltimme där jag åkte hem och av någon underlig anledning bytte till cykel. Blev sedan självklart genomblöt på vägen tillbaka till skolan och torkade ungefär lagom tills dess att jag skulle cykla hem igen = värt.

Förutom fysik hade jag även matte och historia. Inget speciellt dom två sista lektionerna utom möjligtvis att historian slutade efter fem minuter, sådana saker är underbart vissa dagar.

//Viktor

En slapp onsdag

Hej! igår var det en väldigt lugn dag då jag hade specialidrott och sedan hade jag ett hål på 3 timmar. vi skulle ha haft svenska men istället lyssnade vi på en föreläsning som skulle ha framförts av Tage G persson men han kunde inte komma pga förhinder. Det blev istället Farshid ardabillFarshi från svenska freds och skiljedomsföreningen som pratade om krig och svält. Efter föreläsningen så hade vi biologi där vi gjorde klart rapporten på en sjöundersökning vilket filmen här under handlar om där john letat efter djur i vattnet. / Johan



En tisdag från Kalles ögon

Min dag började med pedagogiskt ledarskap, kl. 08.15 som är en valbar kurs. Just nu håller vi på att arbetar med grupper och grupprocesser. Läraren har haft genomgångar och nu ska vi visa vad vi lärt oss genom att spela upp ett drama som visar typiska exempel.

Därefter följde en håltimma som jag spenderade med att träna. Sprang intervaller ute i det vackra vädret. 10 st 90/30 (jobba 90sek, vila 30 sek) blev dagens pass.
Ett av önskemålen från den vinnande kommentaren, om vad man ville se på bloggen, var ju just träning ...

Sedan följde en svenskalektion som läraren spenderade med att berätta om August Strindberg, som enligt vissa anses som den bästa svenska författaren genom tiderna.

Efter lunch följde ännu en håltimma som jag ägnade åt fysik, då läraren gått ut i förväg och sagt att vi bara skulle räkna, kunde jag sluta tidigare eftersom jag blev klar med uppgifterna innan lektionen började.

// Kalle KåHå Härlebo

August Strindberg - trots vår syn på honom fick han aldrig nobilpriset i litteratur


Vinnare utsedd i Tävlingen, samt NY TÄVLING

Vinnaren i vår första tävling är nu utsedd och vi drar genast igång med en ny.
Tävlingen gick ut på att skriva vad man ville se/läsa om på bloggen. Det vinnadne bidraget löd: "Träning och veckans klassiker"
Vinnaren är Philip Lund som vinner en fin tränings t-shirt.

DEN NYA TÄVLINGEN går ut på att ni går in på vår facebooksida och trycker på GILLA.
Priser till ett värde av upp till 2000kr.
Vi kommer att genom en spektakulär dragning lotta bland alla de som gillar vår nya sida på Facebook.

Ni hittar vår sida på facebook här


Kors i taket!

Tjenis!

Idag (måndag) börjar vanligtvis med biologi, men den var inställd/eget arbete till dagens ära. Som tidigare medlem nämnt arbetar vi där med en sjörapport i grupp. Biologin följs av Matematik D, där vi har börjat gå igenom riktigt svåra saker enligt mitt tycke. Därför gäller det verkligen att man är fokuserad. För det är viktigt att komma ihåg att om man funderar på att välja natur, så måste man kunna sin matte. Annars kan det bli väldigt jobbigt.
Därefter serveras lunch, vilket är oerhört segt när man har en så stor klasskamrat som Johan, det tar han minst en timma att äta upp...
På eftermiddagen har vi fysik och individuellt val, där har jag valt engelska C. Det bygger vidare på de kunskaper man har sedan tidigare, men personligen skulle jag säga att det är ett par steg svårare än engelska A och B.
Varför jag har valt just den här rubriken är för att vi för första gången på gymnasietiden inte fick någon läxa i fysiken till nästa gång. Riktigt mycket cred till läraren för det, det uppskattas!

Tyvärr så kan jag inte lägga in någon skön bild, pågrund av tekniska problem.
Sist men inte minst utses Dagens låt. Idag går den till(trummvirvel):
In Kommer Ting - Kapten Röd. En bra låt som passar in oavsett vilket sinneslag du är i. Fin svensk reggae!

Ciao!
/ John P

 


 

RSS 2.0